De run

De Lauwersmeer Herfsttochten worden in 2020 voor het eerst georganiseerd. Vanuit Lauwersoog zullen diverse wandelingen en een run in verschillende afstanden worden aangeboden, waarbij de rijke natuur en het afwisselende landschap in het gebied in al zijn glorie en met herfstkleuren doorkruist wordt. 

Wandel of ren mee tijdens deze tochten door bos, langs de oevers van het Lauwersmeer en over de Waddenzeedijk. De routes zijn nog in ontwikkeling maar het belooft een bijzonder mooie tocht. Geniet van de afwisseling van net Nationaal Park, Dark Sky Park en UNESCO Waddenzee gebied, maar doorkruis daarbij ook het grootste militair oefendorp van Europa; Marnehuizen.

 

Afstanden

De run wordt in verschillende afstanden aangeboden.

  • 5 Kilometer
  • 10 Kilometer
  • 21.1 Kilometer (Halve marathon)
Starttijden

5 en 10 kilometer: 11:00 uur
21,1 kilometer: 10:30 uur

Het inschrijfbureau is geopend vanaf een uur voor de start.

Het shirt

Voor de Lauwersmeer Run hebben wij een shirt ontworpen in het thema van het lauwersmeer. Dit sportshirt kan vooraf bijbesteld worden via het aanmeldformulier.

Bij de inschrijving kun je de maat aangeven. Het shirt wordt voor de start toegestuurd.

  • Materiaal: 100% polyester
  • Kleur: wit met full color kleurechte bedrukking
  • Maat: XS-S-M-L-XL-XXL
  • Kosten: € 22,50 inclusief verzendkosten

Voorkant

Achterkant

Startlocatie

De start en finish locatie van de routes is bij Siblu camping en restaurant Het Booze Wijf te Lauwersoog. Strandweg 1, 9976VS te Lauwersoog. Het inschrijfbureau is binnen en parkeerplaatsen zijn aangegeven.

Routes

De routs evan de run voor de verschillende afstanden zullen binnenkort beschikbaar worden gesteld. Alle afstanden starten en finishen op dezelfde plek en zijn een ronde door het afwisselende landschap van Nationaal Park Lauwersmeer. Een overgroot deel loopt over verharde wandel- en fietspaden, een klein deel zal over harde grasland en harde zandpaden lopen. Onderweg zijn voorzieningen. Halve marathon:  2 waterposten 10 en 5 kilometer:  1 waterpost 5 Kilometer: geen waterpost

Tijdwaarneming

Tijdens de run zal er tijdwaarneming aanwezig zijn. De uitslagen worden op uitslagen.nl gepubliceerd en zullen beschikbaar zijn op deze website.

Wandeltochten

Het evenement valt samen met de wandeltochten die georganiseerd worden door Stichting 40Mijl. Tijdens de run wordt de Kennedymars van 80 kilometer gelopen en zijn er afstanden van 45 kilometer rondom het Lauwersmeer. Ook de afstanden die bij de run worden aangehouden (21, 10 en 5 kilometer) worden als wandeling aangeboden. Bij de meeste afstanden vertrekken de hardlopers eerder dan de wandelaars. Informatie over de wandeltocht en het inschrijfformulier daarvoor is te vinden op www.40mijl.nl. 

Aanmelden 24 oktober

Aanmelden voor de afstanden op 24 oktober kan via het formulier. Er wordt automatisch een bevestigingsmail verstuurd.

 

Betaling vindt plaats via iDeal of via bankoverschrijving.

 

Deelnemers met een geldig deelnamebewijs voor de Eindhoven marathon of Rotterdam marathon kunnen zich via onderstaande knop aanmelden.
Totaal: € –