Doe mee

met je klas

Neem met je klas deel aan de 2,5 km Kidsrun Sponsorloop!

Kun jij voor je deelname je laten sponsoren door je ouders, buren, vrienden en kennissen? Dan steun je een geweldig goed doel en het is nog leuk ook!

Voor jullie is op de start/finish locatie genoeg te doen, naast spelactiviteiten zijn er ook leerzame activiteiten, zodat je wat leert over de zee, de sterren of de plastic soep!

Scholen met de meeste opbrengsten voor de Plastic Soup Foundation krijgen van de Stichting 40 Mijl een leuke activiteit aangeboden.

Informatie

voor scholen

Het is de laatste tijd vaak in het nieuws, de “plastic soep”. Vervuiling van het milieu en onze oceanen door plastic afval en microplastics.

Nog steeds worden niet-recyclebare plastics gedumpt, weggegooid en niet deugdelijk afgevoerd, maar ook recyclebare plastics komen vaak in de normale afvalketen terecht.

Niet iedereen is zich er van bewust dat microplastics gebruikt worden in kleding, cosmetica en andere artikelen, waardoor deze via de riolering uiteindelijk in open water en zo in onze voedselketen terechtkomen.

De chemicaliën in deze plastics kunnen ziektes als kanker, hartfalen, Alzheimer, dementie, Parkinson, artritis en onvruchtbaarheid veroorzaken en zelfs ongeboren baby’s in de baarmoeder beschadigen.

Wij nodigen jullie school graag uit om mee te doen aan de Kidsrun op 12 mei en zo het goede doel te steunen! Uiteraard met educatieve ondersteuning!

PLASTIC SOEP

lespakket

De Plastic Soup Foundation (PSF) met hun hoofdkantoor in Amsterdam zet zich wereldwijd in om met campagnes bewustwording over deze effecten te creëren. Daarnaast voeren zij concrete acties uit om het gebruik en de verwerking van plastics te reduceren en in goede banen te leiden.

De Plastic Soup Foundation heeft een lespakket ontwikkeld voor de groepen 4 t/m 8 waarbij de leerkracht samen met leerlingen alles over plastic soep te weten komt en actief aan de slag gaat om plastic verbruik te verminderen. Het programma, dat mogelijk wordt gemaakt door supermarktketen Aldi, bestaat uit spannend en avontuurlijk lesmateriaal over de plastic soep.
Per school is er een speciale educatie-box beschikbaar met o.a. toegang tot een digitale lessenserie, een monster van plastic soep dat gevonden is op de stranden van Hawaï, posters, actiekaarten, een leesboek, een spannende en humoristische animatie over de Wereld Onder Zee en een speciale Kidsweek over plastic soep voor de hele klas. Uiteraard wordt er in de lessen aan verschillende kerndoelen gewerkt.
Scholen die deelnemen krijgen voor alle leerlingen een speciale door ons uitgegeven Educatiekrant met informatie over onder andere de plastic soep, de Plastic Soup Foundation en informatie over het evenement. Met de krant en de sponsorkaart hebben de leerlingen een goede start voor het inzamelen van sponsorgeld.
Het lespakket van de Plastic Soup Foundation verstrekken wij ook aan de deelnemende scholen (tenzij deze het pakket zelf al hebben opgevraagd). Onze educatiecommissie kan het lespakket aan het team komen uitleggen en een gastles verzorgen.

KIDSRUN

sponsorloop

Op 12 mei 2019 organiseren wij de Lauwersmeer Marathon die in verschillende afstanden gelopen kan worden. Ter ere van het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer wordt deze run op initiatief van de Provincie Groningen georganiseerd. Het evenement wordt waar mogelijk plastic vrij georganiseerd. Wij steunen de Plastic Soup Foundation met dit evenement en plaatsen op de start- en finishlocatie op Lauwersoog informatiepaviljoens voor de leerlingen en videomateriaal over de plastic soep en andere informatieve onderwerpen.

DOEN JULLIE MEE?

De Kidsrun Sponsorloop is een run van 2,5 kilometer waarbij we zo veel mogelijk sponsorgeld voor de Plastic Soup Foundation proberen op te halen. Scholen kunnen op hun eigen manier de leerlingen voorbereiden en bekend maken met het evenement en het goede doel waarvoor zij geld inzamelen.
Kinderen en scholen kunnen met eigen acties sponsorgelden ophalen voor dit doel en meedoen aan de Kidsrun.